Wilbur Smith: A ​folyó istene

Belekezdünk a nagy egyiptomi históriába. A középbirodalom végnapjaiban járunk, és megismerkedünk mesélőnkkel, Taitával, a rabszolgával, valamint Lostrissal, Tanusszal és Inteffel. Megjelenik a fáraó is.

1988. január 5-én egy egyiptomi tudós ősi királysírt nyitott fel a Nílus nyugati partján. A falakon lévő csodás festmények és hieroglifák között váratlanul rejtett fülke tárult fel, benne tíz alabástrom váza, mindegyikükben írott tekercsek.

A tudós Wilbur Smith-t kérte fel, hogy az eredeti szöveget fogalmazza át mai nyelvre. Az átfogalmazásból a világhírű kalandregényíró talán legelbűvölőbb könyve született meg.

„Alig kezdtem el dolgozni a szövegen, máris teljes egészében beleéltem magam e távoli kor írójának világába és személyiségébe. Megszerettem Taitát, a rabszolgát. Rádöbbentem, hogy az emberi érzések és vágyak mily keveset változtak e hosszú idő alatt, és itt motoszkált bennem az izgalmas gondolat, hogy a hős Tanus múmiája még ma is ott fekszik a Mamose fáraó sértetlen, épen maradt sírjában.”
(Wilbur Smith)

HANGOSKÖNYV fájlok letöltése:

18 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekem ez volt az első könyv, amit az Ön felolvasásában hallgattam és -bevallom-rögtön “berántott”. Nagyon örülök, hogy sikerült a felmerülő problémákat megoldani és nem kell azon izgulni, hogy a YT mikor tenyerel újra bele.😊

  2. A regény csodálatos és a te narrációd gazi remekművé varázsoltq. Szinte fájt elbúcsúzni Taitától.
    Alig várom a folytatást.

  3. Jaj, de örülök, hogy megtaláltalak, kedves Nick! Félbemaradt ez a könyv, most be tudtam fejezni és nagyon tetszett, mint a többi könyv is. Köszönöm a profizmusod, nincs mégegy ilyen jó felolvasó, mint te! Nagyon sok könyvet szeretnék még tőled hallgatni! (Már ritkán hallgatok zenét, amikor vezetek, házimunkát végzek, vagy épp sportolok. Te nagyon sokat tettél azért, hogy akarjak könyvet hallgatni!) <3

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

További hangoskönyvek