Több


   

  Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak

  Ove 59 éves. Saabot vezet. És megvan a véleménye mindazokról, akik képesek Volvót, vagy pláne valami lehetetlen külföldi márkát venni. De ennek már semmi jelentősége a történtek után Hiszen Ovénak már állása sincs. Neki, akinek lételeme a munka.
  Nem sokra becsüli ezt a komputerizált világot, ahol egyeseknek egy radiátor légtelenítése vagy egy utánfutós tolatás is probléma. És most a szomszédai, akik ilyesféle hasznavehetetlen alakok, mintha még össze is esküdtek volna ellene. Meghalni sem hagyják. Pedig semmire sem vágyik jobban Egymás után fordulnak hozzá bajos ügyeikkel, amikben szerintük ő és csakis ő képes segíteni: hol tolatni kell helyettük, hol szerelni, hol beteget szállítani vagy épp befogadni egy rozzant, kóbor macskát. Mintha különösen az a kis iráni nő a mamlasz férjével képtelenek lennének elszakadni attól a tévképzetüktől, hogy ő valójában jó ember, nagy szíve van. Mit kezd mindezzel a mogorva Ove, aki kényszeres szabálykövetésével oly gyakran vált ki szemrángást a környezetében? Végül is mi a baja a világgal, s hogyan jutott el mostani élethelyzetéig, amely szerinte csak egy, végső megoldást kínál? Milyen ember ő valójában, s van-e számára kiút?

  Ajánlom szomszédoknak, ezermestereknek és kétbalkezeseknek, morcosaknak és életvidámaknak ezt a nagyszerűen megírt, mély emberismeretről tanúskodó, hol nevettető, hol torokszorító történetet, amely minden idők egyik legnagyobb könyvsikere Svédországban.

  A hangoskönyv fájljainak letöltése:

  1-3-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  4-6-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  7-9-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  10-12-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  13-15-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  16-18-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  19-21-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  22-24-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  25-27-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  28-30-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  31-33-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  34-36-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  37-40-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

  2 HOZZÁSZÓLÁS

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  További hangoskönyvek