Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak

Ove 59 éves. Saabot vezet. És megvan a véleménye mindazokról, akik képesek Volvót, vagy pláne valami lehetetlen külföldi márkát venni. De ennek már semmi jelentősége a történtek után Hiszen Ovénak már állása sincs. Neki, akinek lételeme a munka.
Nem sokra becsüli ezt a komputerizált világot, ahol egyeseknek egy radiátor légtelenítése vagy egy utánfutós tolatás is probléma. És most a szomszédai, akik ilyesféle hasznavehetetlen alakok, mintha még össze is esküdtek volna ellene. Meghalni sem hagyják. Pedig semmire sem vágyik jobban Egymás után fordulnak hozzá bajos ügyeikkel, amikben szerintük ő és csakis ő képes segíteni: hol tolatni kell helyettük, hol szerelni, hol beteget szállítani vagy épp befogadni egy rozzant, kóbor macskát. Mintha különösen az a kis iráni nő a mamlasz férjével képtelenek lennének elszakadni attól a tévképzetüktől, hogy ő valójában jó ember, nagy szíve van. Mit kezd mindezzel a mogorva Ove, aki kényszeres szabálykövetésével oly gyakran vált ki szemrángást a környezetében? Végül is mi a baja a világgal, s hogyan jutott el mostani élethelyzetéig, amely szerinte csak egy, végső megoldást kínál? Milyen ember ő valójában, s van-e számára kiút?

Ajánlom szomszédoknak, ezermestereknek és kétbalkezeseknek, morcosaknak és életvidámaknak ezt a nagyszerűen megírt, mély emberismeretről tanúskodó, hol nevettető, hol torokszorító történetet, amely minden idők egyik legnagyobb könyvsikere Svédországban.

A hangoskönyv fájljainak letöltése:

1-3-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

4-6-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

7-9-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

10-12-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

13-15-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

16-18-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

19-21-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

22-24-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

25-27-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

28-30-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

31-33-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

34-36-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

37-40-fejezet-Az-ember-akit-Ovenak

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hű, ez is csodálatos volt! A regény is, a felilvasás is! Úgy félek, higy egyszer a végére érek a könyveknek, amiket felilvastál!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

További hangoskönyvek