Henning Mankell: A piramis – Wallander első esetei

Ebben a kötetben Mankell voltaképpen az olvasók kérésének engedve írta meg Wallander olyan történeteit, szám szerint ötöt, amelyek Az arc nélküli gyilkosok (a Wallander-sorozat első darabja) előtti időkbe vezetnek.

Amikor Kurt Wallander megoldja legelső esetét, még alig húszéves, kezdő rendőr, és fülig szerelmes Monába. Menyasszonya azonban egyáltalán nincs elragadtatva Wallander rendszertelen életétől, az állandó veszélytől.

És nemcsak Mona, hanem a saját apja sem ért egyet ezzel a pályaválasztással… Az ifjú Wallander egy este agyonlőve találja a konyhapadlón szomszédját, Halént, keze még szorongatja a revolvert.

A bűnügyiek öngyilkosságra gyanakszanak, de Wallandernek ez a magyarázat túlságosan egyszerű… A piramis című kisregényben Wallandernek Egyiptomba kell utaznia, hogy kiszabadítsa apját a börtönből, mert az megpróbált felmászni az egyik piramisra. Nem is sejti, hogy épp e közben az akció közben tesz olyan megfigyeléseket, amelyek döntő módon befolyásolják és viszik eredményre a nyomozást két nővér meggyilkolásának esetében.

Mi az összefüggés a piramisok és az ártalmatlan kézimunkaüzlet-tulajdonosok között?

HANGOSKÖNYV fájlok letöltése:

 

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Köszönet a jó munkáért és elvittem!!
    De úgy tettem ki: visszakattinthatnak és ide az oldaladra hoz!!
    Ez közvetett módon ezt a honlapot is ismerteti(terjeszti)
    Látható és direkt dologként nem lehet

  2. Szia! Köszönöm a munkád, nagyon jó hallgatni a munkaidő. A Mászóknak a Spotify-ra kitett változata hiányos. De úgy látszik, itt rendben van. Köszi még egyszer.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

További hangoskönyvek